In het kader van De Warmste Week organiseert zwemclub TRUST de warmste zwemles. De zwemschoolgroepen, ouderteams en competitiegroepen zullen zich inzetten om geld in te zamelen voor een goed doel: Polly’s Ranch for special kids.

Welk goed doel?

Voor onze eerste editie van het sponsor zwemmen hebben wij gekozen voor “Polly’s Ranch for special kids”. Deze vereniging, ontstaan in Tienen (Oplinter), is een zorgboerderij waar kinderen en jongvolwassenen die net iets anders zijn terecht kunnen. Zij stimuleren hen via pony’s en andere therapiedieren om hun grenzen te verlegen en hun vaardigheden verder te ontwikkelen.

Hoe?

We werken in de zwemschool in twee concepten. De zwemmers uit de groepen Eendjes & Pinguïns – Zeehondjes & Dolfijnen zullen zo veel mogelijk keer een parcours uitvoeren. De zwemmers uit de groepen Otters, Haaien, Orka’s en Vissen zullen zo veel mogelijk lengtes van 25m zwemen. Hoe je deze lengtes zwemt, is vrij te kiezen. De aanwezig lesgevers zullen het aantal uitgevoerde keren tellen.

De leden van het ouderteam zullen op 21 december 2019 het aantal baantjes van hun training tellen. Deze baantjes kunnen gebruikt worden om het variabel sponsorbedrag te bepalen.

Ook onze competitiegroepen krijgen de kans om mee te doen aan het sponsorzwemmen. Specifieke informatie over de uitwerking in de competitiegroepen zal later gecommuniceerd worden.

Sponsors?

Elke deelnemer dient vooraf “peters/meters” te zoeken om zijn zwemmen te sponsoren. De “peters/meters” doen dat door een vast of variabel bedrag te geven per uitgevoerd parcours of gezwommen lengte van 25m. De “peters/meters” vullen op de achterzijde het bedrag in dat zij geven per gezwommen lengte of het vaste bedrag ongeacht het aantal keer uitvoering.

Voorbeeld:

• Zwemmer X heeft 3 sponsors die respectievelijk € 0,02 – € 0,15 (variabel) per lengte en € 5,00 (vast) hebben ingeschreven.
  • Zwemmer X zwemt dus voor een totaalbedrag van € 0,02 + € 0,15 = € 0,17 per lengte.
  • Zwemmer X zwemt gedurende de lestijd: 50 lengtes
  • De sponsors betalen hun variabel ingezet bedrag x 50 (respectievelijk: € 1,00 – € 7,50) opgeteld met hun vast ingezet bedrag (€ 5,00).
  • In totaal heeft zwemmer X voor € 13,50 bij elkaar gezwommen.

Praktisch?

De zwemmer gaat rond bij familie-vrienden-buren op zoek naar sponsors. Voor aanvang van het sponsorzwemmen wordt het formulier afgegeven aan de lesgever in het zwembad van zijn groep. Na het zwemmen krijgt de zwemmer zijn formulier terug met daarop het aantal gezwommen lengtes en

de som van het bij elkaar gezwommen bedrag. De zwemmer gaat terug rond bij zijn sponsors om het geld te verzamelen en schrijft voor 28 december 2019 zijn sponserbedrag over naar BE59 1431 0938 9126 met vermelding: sponserzwemmen + “Naam zwemmer”.

Na ontvangst van de sponsorgelden zal de zwemclub het totaal ingezamelde bedrag overschrijven naar organisatie achter De Warmste Week. Zij zorgen op hun buurt voor de juiste verdeling naar het gekozen goede doel.

Veel sponsors?: extra formulieren zijn steeds verkrijgbaar.

Meer informatie over De Warmste Week: https://dewarmsteweek.be/

Meer informatie over Polly’s ranch for special kids: https://www.pollysranch.be/  & https://tienentroef.be/een-speciaal-plaatsje-in-tienen-pollys-ranch-for-special-kids/

Voor meer vragen i.v.m. de organisatie van het sponsorzwemmen in de zwemschool, kan je contact opnemen met de zwemschool via deze link.