Competitieteam dat beste is

• Ons competitieteam is groot en het beste van de provincie (norm is aantal medailles in provinciale en nationale kampioenschappen).
  • Dit wordt gevoed door gericht talentmanagement in de zwemschool met voor die zwemmertjes de gelegenheid tot bijkomende vorming.
  • Er is ook een degelijk competitief aanbod voor zwemmers die geen A-niveau halen.

Zwemschool die referentie is

• We hebben een grote zwemschool die door de vlotte organisatie en de hoge geschiktheid van de lesgevers hoge kwaliteit garandeert.
  • De grote omvang van deze zwemschool vormt de basis van een brede rekrutering voor competitie en van gezonde financiën van de club.
  • De lesgevers zijn maximaal (ex-)competitiezwemmers met bijkomende attesten inzake lesgeven.

Gestructureerd recreatief aanbod

• Zwemmers die geen competitie doen krijgen ook na de zwemschool een wekelijks gestructureerd aanbod.
  • Recreanten (ouders zwemschool en anderen) en oudere zwemmers die geen competitie doen krijgen eveneens een wekelijks gestructureerd aanbod.
  • Ook niet-gestructureerd recreatief zwemmen is mogelijk (ouders van zwemschool en anderen).

Gestroomlijnde organisatie

• De Raad van Bestuur van de VZW zet vanuit de waarden, missie en visie de lijnen uit, duidt het dagelijks bestuur aan, ziet toe op de werking.
  • Het dagelijks bestuur zorgt voor de goede werking van de club: organisatie, samenwerking, HR van trainers en lesgevers, administratie, clubsfeer.
    Er is bijzondere aandacht voor de voortdurende rekrutering, begeleiding en waardering van vrijwilligers die bijdragen in de werking.

Gezonde financiën

• Ieder jaar wordt beëindigd met een batig financieel saldo, doordat de inkomsten groter zijn dan de uitgaven.
  • De financiën van de club worden gezien als één geheel.
  • De gevraagde ledenbijdragen blijven redelijk door een streng toezicht op de uitgaven en waar mogelijk het aanboren van andere inkomsten.

Fijne omgeving

• Iedereen die zich inzet in de club (trainers en lesgevers, vrijwilligers) voelt zich gepast gewaardeerd en komt graag naar de club.
  • Voor de zwemmers zijn er naast het zwemmen (groeps)vormende activiteiten.
  • Door de stimulerende familiale sfeer in de club voelen ouders en zwemmers zich aangezet om te participeren.